Főoldal ÖKOTERMÉKEK Kézműves termékek - kézzel készített ajándékok

Ásványok, féldrágakövek gyógyító rezgéseinek hatása lélekre, testre.

 

Édesvízi gyöngy:


Édesvízi gyöngy fülbevaló

Színe: fehér, rózsás, krémszínű, szürke, kék, fekete, áttetsző, átlátszatlan.

 

Gyógyhatása: a gyöngyöt vérzési zavarok (véres vizelet, túl erős menstruáció) esetében használjuk. Hatására gyorsabban gyógyulnak a sebek. Hűsítő hatását a lázas betegségek kezelésére alkalmazhatjuk. Hatással van a mellékvesére és gondoskodik az ödémák (vizenyők) felszívódásáról. Mészhiány és a köröm betegségeinek fellépésekor is segít.

 

Agyhártyagyulladás, mániákusság, hisztéria és elmebajok esetében is hatásos. A gyöngy tudatosítja a feldolgozatlan konfliktusokat, traumákat, régi fájdalmakat.

 

Hat a szellemi kimerültség ellen, megtanít a kezdeményezésre, segíti egyéni érési folyamatunkat.

 

Édesvízi gyöngy fülbevaló


Gagát:


Bár valójában a gagát megkövült fából képződött, úgy néz ki, mint a szén. A kőkorszak óta talizmánként használják. Elvonja a negatív energiát, és csillapítja az ok nélküli félelmeket. A nyak körül viselve védelmet biztosít. Óv az erőszakkal és a betegségekkel szemben, véd az asztrális utazások alatt.  A régi időkben a "sötétség lényei" ellen alkalmazták. Úgy tartják, hogy akik ehhez a kőhöz vonzódnak, azok "öreg lelkek",  aki sokszor megtapasztalták már a földi inkarnációt. A gagát ugyancsak lehetővé teszi extraszensz tapasztalatok szerzését, és támogatja a spirituális megvilágosodására való szándékot.

 A hagyomány szerint a a gagát ékszer viselője testének részévé válik. Ezért azt tanácsolják, hogy az örökölt vagy vásárolt ékszereket nagy elővigyázatossággal meg kell tisztítani. A gyógyításhoz használt kövekkel pedig minden egyes alkalom után ugyanezt kell tenni. A gagát stabilizálja a pénzügyi helyzetet, és védi az üzleti ügyeket. Ezért tehetjük a készpénz mellé vagy a ház gazdagságsarkába (a bejárati ajtótól balra a legtávolabb) vagy az üzlethelyiségbe.

Gagát karkötő

Lelki hatások: a gagát lehetővé teszi, hogy kezünkbe vegyük életünk irányítását. Helyrebillenti a hangulatváltozásokat, csillapítja a depressziót, stabilitást és egyensúlyt hoz. Tisztítja a gyökér csakrát, és serkenti a kundalini energiafelemelkedést. A mellkasra helyezve, a kundalini energiát a koronacsakra felé irányítja.

Gyógyhatása: a jótékonyan hat a migrénre, az epilepsziára és a megfázásra. Leapasztja a mirigyduzzanatot, és gyógyítja a gyomorfájást. A hagyomány szerint kiváló a menstruációs görcsökre is.

 

Gagát karkötő
Hegyi kristály:


Hegyi kristály nyakék

Átlátszó, színtelen kvarckristály, kovasav, szilícium-dioxid.

Gyógyhatások: belek, emésztés, fekélyek, fertőzések, hormonzavarok, idegrendszer, kimerültség, leukémia, mirigyek, nyirokrendszer,  pajzsmirigyműködés szabályozása, rák (első stádiumban), szemek, szemhályog, szív, tobozmirigy, tüdő, vérkeringés, vérsejtek, vérszegénység, vérzések, vitalitás, zsírszövet.

Lelki hatások: egyensúlyban tartás/kiegyensúlyozottság, érzékenység, hisztéria leküzdése, kifejezőkészség, védettség érzésének erősítése.


Hegyi kristály nyakék


 

Holdkő:


Holdkő-onix fülbevaló

Áttetsző, pasztellszínű káli-földpát, selyemfényű csillámlású. Kedvelt változata a kékesen csillogó. Teliholdkor nem szabad használni!

Gyógyhatások: agyalapi mirigy, bélrendszer, bőr, csigolyák, fekélyek, gyomorfekély, hasnyálmirigy, hormonok, lép,   méregtelenítés, mirigyek, nyirok, rák (első stádiumban), terhesség, tobozmirigy, vízkór kezelése.

Lelki hatások: egyensúlyban tartás, félelem, harmónia, lelki érzékenység, skizofrénia, tárgyalási-kapcsolatteremtési képesség erősítése.

 

Holdkő - onix fülbevaló

 

 


Jade:

Hegyi kristály - Jade fülbevaló

 

Színe zöldtől feketéig terjed, kalcium-magnézium-szilikát, a vas- és a krómtartalom színezi anyagát.

Gyógyhatások: anyagcsere, csecsemőmirigy, gége, hosszú-életűség, idegfájdalmak, immunrendszer, influenza, lép, máj, menzesz, migrén, nyakcsigolya, pajzsmirigy, paraszimpatikus idegrendszer, szemek, szív, terhesség, termékenység, vesék, vérkeringés, vitalitás.

Lelki hatások: bátorság, egyensúlyban tartás, higgadtság, kifejezőkészség, önzetlenség erősítése.

 

Hegyi kristály - Jade fülbevaló

 

 

 

Korall gyöngy:

Korall gyöngy fülbevaló

A KORALL ősidők óta erős védőkő. A vörös korall például az anyaságot szimbolizálja. Eleink úgy tartották, hogy minden várandós kismamának hordania kell egy vörös korall nyakláncot. Biztosítja a gyermek egészséges fejlődését az anyaméhben, és a szeretet meleg rezgése egész életében megmarad.

A VÖRÖS KORALL hatásos vérszegénység, vérkeringési zavarok, meddőség, rendszertelen menstruáció és veszélyeztetett terhesség ellen. Növeli a szexuális vágyat és megkönnyíti a szülést.

A FEHÉR KORALL támogatja a csont- és húgyúti betegségek gyógyulását. Csillapítja a köhögési rohamokat és az asztmatikus panaszokat.

A RÓZSASZÍN KORALL szabályozza a szívritmuszavarokat, eltávolítja a szervezetből a káros anyagokat és csillapítja a végtagfájdalmakat.


A FEKETE KORALL egyaránt segít rossz- és jóindulatú tumorok kezelésében, gyógyítja a keléseket, tályogokat, furunkulusokat.y

Korall gyöngy fülbevaló

 

Lapis- lazuli:


Lapisz lazurit fülbevaló

Fénylő kék módosulat a szodalitcsoport különböző ásványaiból,  anyagár a lazurit-, kalcit- és piritrétegződés színezi.

Gyógyhatások: allergia, bőrbetegségek, csecsemőmirigy, csigolyák, csontváz, fejfájás, földsugárzások, garat, gége, görcsök, gyulladások, hörgők, idegek, láz, légcső, lép, magas vérnyomás, mandulagyulladás, menzesz, méregtelenítés, mirigyek, nyelőcső, nyirok, pajzsmirigy, paraszimpatikus idegrendszer, rák (előstádiumban), rovarcsípés, sejtosztódás, szájöblítés, szemek, tüdő, vérkeringés, vérömleny, vitalitás.

Lelki hatások: bátortalanság, depresszió, fegyelem-belső erő, félelem, lelki nyomás, önállóság, spirituális fejlődés.

Lapis lazuli fülbevaló


 

Lávakő:

Lávakő fülbevaló

 

Gyógyhatás: anyagcsere, vegetatív idegrendszer.

 

Lelki hatás: kifejezőkészség, önbecsülés


Lávakő fülbevaló

 

 


Rózsakvarc:


Rózsakvarc medál

Rózsaszínű kvarc, melynek színezetét a mangántartalom adja. A mangán aktivizálja az enzimeket.

 

Gyógyhatások: herék, kimerültség, leukémia, máj, nátha, nemi betegségek, paraszimpatikus idegek, petefészek, potenciagyengeség, szexuális zavarok, szív, termékenység, tüdő, vastagbél, vérerek, vérkeringés, vérnyomás (alacsony), vesék.


Lelki hatások: bosszúság, félelmek, kifejezőkészség, hangulatingadozások, megbocsátás, művészetek iránti fogékonyság, nagyképűség, önbizalom, szexuális problémák, szorongások, védelem.


 


Rózsakvarc medál

 

 

 

 

Rubin:


Rubin medál

Vörös, üvegszerű ásvány, alumínium-oxid, színét a króm adja, egy csillagrubin csillaga a titán által keletkezik.

 

Gyógyhatások: anyagcsere, bélfertőzések, csecsemőmirigy, emésztés, fejfájás, gyerekbetegségek, idegek, immunrendszer, láz, leukémia, légcsőhurut, lép, mirigyek, orr, súlyproblémák, szemek, szív, vérketingés, vérnyomás kezelésére (alacsony), vitalitás.

 

Lelki hatások: bosszúság, csalódás ellen, emlékezőképesség, harmónia, intuíció, kapcsolatok, belső erő, mozgékonyság, önbecsülés, önbizalom, öröm növelése, skizofrénia, indulat, zsugoriság leküzdése.


Rubin medál

 

 

 

Spinell


Fekete spinell lánc

Piros, sárga, barna, kék, zöld, fekete színben


Gyógyhatása: A spinell az egész testre lazító, görcsoldó, gyulladásgátló hatást gyakorol. Általánosan erősít és vitalizál (kimerültség esetén is.) Erősíti a szívizomzatot, jó szédülés, reuma és köszvény ellen.

 

Lelki hatások: Elmulasztja a félelmet és a depressziót. A spinell nem kifejezett születési kő, ám a nyilas, szűz, rák, bika és kos jegyek szülötteire egyes színváltozatai jótékony hatást gyakorolnak.


Fekete spinell lánc

 

 

 

 


Turmalin:


Sokszínű kristályos bór-szilikát, színadó anyagai a króm, mangán, kobalt, nikkel és a titán. Dörzsölés által elektromossággal töltődik fel. Enyhe fertőtlenítőként ismert.

- Fekete Turmalin
Gyógyhatások: idegrendszer, izomrendszer, ízületi gyulladások, lép, mellékvesék, nyirok, olvasási gyengeség, potenciazavarok, TBC, vérkeringés, vérmérgezés.
Lelki hatások: alvás, félelem, koncentráció, negativitás, önzetlenség, tájékozódás zavara.

- Kék Turmalin
Gyógyhatások: anyagcsere, csecsemőmirigy, garat, hormonok, immunrendszer, nyakszirt, nyirok, pajzsmirigy, paraszimpatikus idegek, rák (előstádiumban), tarkó, TBC, torok, tüdő, vérmérgezés.
Lelki hatások: alvás, befeléfordultság, koncentráció, negativitás, pszichoszomatikus betegségek.

Turmalin nyakék

- Rózsaszín Turmalin (Rubellit)
Gyógyhatások: csontváz, hormonok, immunrendszer, ízületi gyulladások, kötőszövet, máj, menzesz, méregtelenítés, nemi betegségek, nyirok, rák (előstádiumban), röntgensugárzás, szív, TBC, terhesség, termékenység, vérmérgezés.
Lelki hatások: akaraterő, alvás, bosszúságok, csalódás, félelem, kapcsolatok, kezdeményezés, kifejezőkészség, koncentráció, önbecsülés, passzivitás,  pszichoszomatikus betegségek, szexuális problémák, szorongások, világosság.
 

- Rózsaszín-zöld Turmalin
Gyógyhatások: anyagcsere, hormonok, TBC, vérmérgezés.
Lelki hatások: alvás, egyensúlyban tartás, kifejezőkészség, negativitás.


- Zöld Turmalin
Gyógyhatások: csecsemőmirigy, epe, gyerekbetegségek, hormonok, idgek, influenza, nyirok, sejtregenerálódás, szív, TBC, vesék, védelem, vérkeringés, vérmérgezés.
Lelki hatások: alvás, családi érzés, hangulatingadozások, harmónia, kapcsolatok, kifejezőkészség, koncentráció.

Turmalin nyezs nyakék

 
Tigrisszem:


Tigrisszem medál

 

Aranybarna, párhuzamos sávos kvarcmódosulat, finomsávos barnavas-rétegződés.
Savakra érzékeny.

 

Gyógyhatások: baktériumok, csontok, ízületek, máj, mozgásközpont, vírusok.

 

Lelki hatások: harmónia, védelem, hat a másnaposság ellen. Szerencsekő.

 

Tigrisszem medál