Termékkereső

AJÁNLOTT TERMÉKEK

Solflex hőtükör tekercs
Solflex hőtükör tekercs
3 500 FtPOWERplus Bat kurblis, LED-es kerékpár- és fejlámpa
POWERplus Bat kurblis, LED-es kerékpár- és fejlámpa
4 990 FtPOWERplus Bat kurblis, LED-es kerékpár- és fejlámpa
POWERplus Bat kurblis, LED-es kerékpár- és fejlámpa
4 990 FtMSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
MSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
12 840 FtMSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
MSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
12 840 FtMSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
MSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
12 840 FtMSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
MSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
12 840 FtMSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
MSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
12 840 FtMSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
MSA kapszula-immunerősítő, méregtelenítő
12 840 FtEchinacina drops - Echinacina rágótabletták
Echinacina drops - Echinacina rágótabletták
10 200 FtKiemelt partnereink

Hozzászólások

Ökotermék kategóriák

Allergiás panaszokra (2) Antioxidánsok - Flavonoid termékek (3) Bioinformációs gyógynövénytartalmú regeneráló krém (5) Bioinformációs komplex gyógynövény-koncentrátumok (5) Bőrproblémákra (18) Cellulitisz - narancsbőr ellen (4) Cukorbetegség -diabetes- vércukor szint (2) Emésztési problémákra- Gyomor és emésztési rendszer (7) Energia megtakarítás - energiatakarékosság (9) ENERGY TERMÉKEK (14) Étrend-kiegészítők (6) Fürdőesszenciák (2) Fűszerek (1) Fogyókúra - fogyókúrás termékek - diéta - fogyókúrázoknak (3) Gyerekek részére (1) Gyomorsav túltengés ellen (5) Hajgyógyászat - hajápolás (0) Illóolajok - Aromaterápia (5) Immunrendszer erősítésére - immunerősítő, immunerősítők (15) Karácsonyi ajándék - Karácsonyi ötletek (6) Kézápolás - kézfertőtlenítés - kézfertőtlenítő (0) Kézműves termékek - kézzel készített ajándékok (0) Koenzim Q10 (1) Koleszterinszint csökkentése- Lúgosítás (2) Lábápolás (7) Légzőszervi problémákra (5) Magas energiatartalmú italok (2) Mágneses termékek (0) Megfázás ellen (9) Méregtelenítők - méregtelenítés (8) Mosó-, mosogató- és tisztítószerek (2) Motorolajok (0) Mozgásszervi problémákra, izületi gyulladásokra, sportsérülésekre (8) Natur kozmetikumok-Skin by Monica natur kozmetikai termékek (0) Napozó család - Napvédő termékek (5) Nőgyógyászati panaszok ellen (1) Öko tisztítószer-Környezetbarát tisztítószerek-Ökotiszta (0) Prosztata problémákra (2) SCD Probiotikus mikroorganizmusok - Mikroorganizmusokkal a környezetvédelemért (0) Szakkönyvek (1) Szájápolási termékek - Gyógynövénytartalmú fogkrémek (6) Szellemi frissességért, az agyi- és memóriaműködés megőrzésére (1) Szemeink egészségéért (2) Szépségápolás - Bőrápolás - Arcápolás - Testápolás (6) Szív és érrendszer egészségéért, a normális vérnyomásért (3) Tavaszi fáradtság ellen (7) Teázás - Zöld tea - zöld tea hatásai (7) Tisztálkodószerek: fogkrém, szappan, folyékony szappan (3) Utazási csomag (0) Vitamin gyerekeknek-gyerekvitamin (4) Vitaminok - Multivitaminok (6)

Az összes termék


Speciális keresés
Főoldal HAJGYÓGYÁSZAT

A haj nem csupán dekoráció, a jól ápoltság fokmérője, hanem fontos feladatot lát el. Védőpárnaként óvja a koponyát, a fejbőrt a nap és a szél ellen, s közben maga is károsodhat. Emellett a testi és lelki állapot visszatükrözője. Láttatja az életkort, a szervezetben támadt rendellenességeket, táplálkozási szokásokat, hiányosságainkat.

 

A hajszál élettana


Az emberi hajas fejbőrön 100-150 ezer hajszál található. A hajszál növekedésének három fázisa van: növekedési, átmeneti és nyugalmi fázis.
A növekedési fázis 4-6 évig tart, az átmeneti néhány napig és a nyugalmi 1-2 hónapig is elhúzódhat. Ebből az utóbbi állapotból fésülés, húzás, mosás hatására könnyen eltávozik a tüszőből a hajszál.

Az egészségesnek nevezhető hajhullás nem látványos, hiszen a hajszálak nagy része nincs ugyanabban a fázisban. Nem feltétlenül helyes, hogyha számokban határozzuk meg a természetes hajhullás mértékét, hiszen attól is függ, hogy visszanő-e az elveszített haj.A haj növekedése


Teljes hajállományunk 90 000 - 180 000 hajszálból áll. 1cm2-re kb. 120 szál jut.

A fejbőrön lévő hajszálak száma a hajszíntől is függ. A szőkéknek kb. 140 000 vékonyabb, a barnáknak kb. 100 - 120 000 kicsit vastagabb, a vöröseknek pedig csak 85 - 90 000, de a többiekéhez képest vastag hajszála van.

Hajunk a fogantatás utáni hatodik héten kezd kifejlődni és bőrünkben körülbelül 5 millió szőrtüsző jelenik meg! A születés után számuk már nem gyarapszik. A baba néhány centis, hullámos hajjal jön világra. Egy szőrtüszőből különböző típusú haj-, illetve szőrszál növekszik. A pubertáskori "szőrösödéshez" szükséges tüszők is már az embrionális korban kialakulnak, majd annak idején a hormonális változások hatására működésbe lépnek. A fejbőr hajhagymái sokkal aktívabbak, mint a test többi részén elhelyezkedő szőrzet, ezért gyorsabban is nő a haj.

A haj két fő része a hajgyökér és a hajszál. A hajszál gyökerét a hajhagyma veszi körül, amely a haj szilárd vázát, a szálas szerkezetű keratint termeli. Ebből az anyagból van a köröm, a szarv, a pata, a karom, csak más a struktúrája. A hajgyökér kiszélesedő része a hajhagyma. Alsó részében található a hajszemölcs, amelynek sejtjei állandóan szaporodnak, majd fokozatosan átalakulnak és beleolvadnak a hajszálak anyagába. A szemölcs területén gyors az anyagcsere, amihez sok-sok tápanyagra van szükség. A hajhagyma középső részén lévő sejtek termelik a hajszálat, a szélén lévők pedig a gyökérhüvelyt, a szőrtüsző belső borítását. A hajszál külső felszínét tetőcserépszerűen egymásra boruló sejtek fedik. Ez a hámréteg (kutikula). Rendkívül ellenálló, felszívja a rövidhullámú ultraviola sugarakat.Milyen tényezők károsítják a hajszálakat?


   1. KÉMIAI KÁROSODÁS: dauerolás, szőkítés, festés, tartós hullám
   2. ULTRAIBOLYA SUGÁRZÁS: a napfény a szőkítéshez hasonlóan a haj  
      fehérjéinek bontásával puhítja fel a kuticulákat, ettől a mélyebb rétegek is
      törékennyé válnak.
   3. MECHANIKAI KÁROSODÁS: helytelen fésülés, hajformázás.
   4. HŐKÁROSODÁS: túl forró hajszárítás, sütővas.

 


 A hajszál betegségei:


   1. ORSÓHAJ: a hajszál gyöngyfűzérszerűen megvastagszik és elvékonyodik
      0,5 mm-es periódusokban.
   2. SODROTT HAJ: a haj hossztengelye körül kötélszerűen megcsavarodik.
   3. GYŰRŰS HAJ: a keratinrostok között apró léghólyagok alakulnak ki.

 

Miért hullik, ritkul a hajunk?


A válasz egyszerű, mert "savanyúak" és "mérgesek" vagyunk, azaz el vagyunk savasodva és salakosodva.
Szervezetünk alapvető kémiai szabályozását a savak és a lúgok összjátéka határozza meg. Egészségünk is a sav-bázis egyensúly függvénye. Az ember vérének 7,35 a Ph értéke, tehát bázikus (lúgos). Amint a Ph értéke savas irányba tolódik el, romlik a vérkeringésünk és a sejtek vérellátása. A bevitt és a képzõdõ méreganyagok savasítanak.
Fejbőrünk a benne található ásványi anyagokkal és nyomelemekkel szervezetünk kémiájának közömbösítő vésztartaléka. Különleges feladata van: „tűzoltó szerepét tölti be azokban a vészhelyzetekben, amikor a szervezet a savak frontján riadót jelez.
Ha azonban az összes tartalékot elhasználja, akkor a hajnövekedés számára már nem marad tápanyag. Ráadásul, a hajképzésért felelős anyasejtek ötszörös anyagcseréjének köszönhetően sokkal előbb jelzik a hiányokat, problémákat mint bármi más a szervezetben.


Van azonban megoldás!


Egészségünk általános állapota nagyban függ a táplálkozástól és a bélműködéstől. A keleti diagnosztika szerint a test külsején lévő szőrzet közvetlen és sokmindenről tanúskodó kapcsolatban áll a szervezet belsejében lévő szőrökkel. Különösen a nyelőcsőben és az emésztőrendszerben található piciny szőrőkkel. A belső szervek problémái mutatkoznak meg a ritkuló, satnyuló, vékonyodó hajkoronán.

Ilyenkor még sokat segíthet, ha rendesen táplálkozunk, karbantartva emésztésünket. A haj fehérjékből, ásványi anyagokból áll és speciális tápanyagokat igényel a test többi részéhez hasonlóan.
 

Ha testünk nem jut elegendő tápanyaghoz biztosra vehetjük, hogy hajunk, körmünk is tápanyaghiányos lesz.
A haj 98%-a fehérje, tehát ez az alkotórész kulcsfontosságú az étkezésben.
Mégis ha túl sok van belőle több kárt okoz, mint hasznot.
A hajhullás kapcsolatba hozható a zsírban gazdag étrenddel. A fehérjeszükségletet kis zsírtartalmú forrásokból kell fedeznünk (hal, baromfi, hüvelyesek, szója, gabona).
A túlzott fehérjefogyasztás roncsolhatja a hajat a szervezet túl savassá tételével.
A vesék pufferolják a savas vegyületeket kalciummal, tehát a sok fehérjefogyasztás kalciumhiányt okoz, amit a szervezet a hajból, a körömből és a csontokból von el, emellett terheli a veséket.
Kevés vagy nem megfelelő folyadékfogyasztás esetén a méregtelenítési funkciót sem tudja maradéktalanul ellátni a szervezet, salakanyagok formájában lerakódik a szervezetben, a szövetekben. A lerakódások a keringést akadályozzák, s ha a kapilláris keringés nem megfelelő akkor nem tudnak eljutni a vérben lévő tápanyagok a hajhagymákat építő és ellátó anyasejtekhez. Ezáltal okoznak hajhullást, kopaszodást.
Az A, D, E, F, H vitaminok, a jód, a vas hiánya is hajhulláshoz vezetnek.
 
Figyeljünk a haj és a hajas fejbőr segélykérő jelzéseire, hogy megelőzhessük a nagyobb bajokat, a maradandó, megfordíthatatlan elváltozásokat.

A harag, a félelem, a bánat és valamennyi negatív érzés savasítanak. A savasság a betegségek birodalma.
Tűzzük ki célul magunk elé a boldogság és öröm lúgosító, egészségre hangoló világát! Az öröm nem jön életünkbe csak úgy magától, az örömet észre kell vennünk és hagyni, hadd jöjjön! Benne van minden létező dologban, még a legrosszabbakban is.

Észrevételéhez, beengedéséhez szükségünk van a tudatosságra. Tudatosan kell figyelnünk rá!


Kis Éva hajgyógyász

 Ismekedjen meg a hajápolás termékeivel!

 

Hozzászólások  

 
0 #6 ARinaelolley 2018-02-27 19:09
First things first, you'll want to set a hard and fast target date when ever you'll completely quit, for example 2-3 weeks from now. Use these circumspectly however, because they may lower blood sugar levels, that is an unhealthy effect in men whose glucose levels are properly balanced.
https://www.cialissansordonnancefr24.com/tadalafil-achat-en-ligne/
Idézet
 
 
0 #5 2010-05-07 07:41
Kedves Albert!

A Hair Nice készítmények a növényi hatóanyaguk miatt szépen kezelik a hajproblémákat.
Érdemes őket kipróbálni Önnek is!
Fordulhat hajgyógyászhoz is, aki pontosan megmondja Önnek milyen terápiát kell alkalmaznia a probléma megszűnése érdekében.

Üdvözlettel: Barta János
Idézet
 
 
0 #4 2010-05-05 16:28
Üdvözletem
Nem vagyok benne biztos ezért kérnék egy kis megerősítést. A leírás alapján úgy látom nekem ilyen sodrott haj "betegségem" van. Olyan mintha göndörödne, hullámosodna a frufrum, máshol viszont nem, de hihetetlenül kezelhetetlen. Jól tippeltem? Erre melyik terméket lenne célszerű használnom?
Előre is köszönöm a választ:
Albert
Idézet
 
 
0 #3 2010-02-11 11:53
Kedves Andi!

A Hair NICE sampont megrendelheti mobilon, (06-20-297-2083) e-mailben (megrendeles@ok otermekek.hu) és a honlapon keresztül is. (a termék oldalánál)
A HAIR NICE sampon ára 1875 Ft. Fontos tudni hogy koncentrátum, ezért vízzel higítva használandó.

Használati utasítás: Alaposan megnedvesített hajat kétszer mossuk meg – vízzel hígított - samponnal, majd néhány perc elteltével alaposan öblítsük le. Az első mosás a szennyeződések eltávolítását, a második a hatóanyagok jótékony hatásainak érvényesülését szolgálja.

Üdvözlettel: Barta János ügyvezető
www.okotermekek.hu
Idézet
 
 
+1 #2 2010-02-11 09:32
Szeretném megkérdezni hogy hol tudnám megrendelni a Hair Nice sampont?
Andi
Idézet
 
 
+1 #1 2009-10-19 17:57
Érdekes cikk.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Kosár tartalma


VirtueMart
A bevásárlókosara jelenleg üres.